Tort Dukan "Alba ca Zapada"

de deyutzky in Torturi, 29 Mar 2014 | 6735 vizualizari

 

Se consuma in Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.

 

INGREDIENTE

  • Blat (3 foi subtiri cu diam de 26 cm):
  • 4 oua
  • 1 plic budinca vanilie(sau budinca de lamaie si renuntati la esenta de lamaie)
  • 8 linguri lapte praf degresat
  • 2 linguri de iaurt degresat 0,1%
  • 4-5 linguri indulcitor pudra(sau dupa gust)
  • esenta de lamaie
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie (sau de lamaie si nu mai folositi deloc coaja de lamaie si esenta)
  • 700 ml lapte degresat 0,1%
  • 3-4 linguri indulcitor pudra(sau dupa gust)
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Optional pt decor: 1 napolitana cu vanilie Sly
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dukan "Alba ca Zapada":

In primul rand pregatim crema:

Punem laptele pe foc mic, iar intr-un bol separat amestecam praful de budinca cu 3-4 linguri de indulcitor pudra si cateva linguri de lapte.

Turnam aceasta compozitie peste laptele fierbinte si amestecam cu un tel pana cand se ingroasa. Oprim focul si adaugam zeama de lamaie, coaja si esenta, amestecam si lasam la racit.

Blat: 

Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

In alt bol adaugam galbenusurile si le mixam cu indulcitorul, iaurtul, budinca amestecata cu praful de copt si esenta de lamaie.

Incorporam spuma de albusuri si turnam in ploaie laptele praf amestecand cu o lingura pana la omogenizare.

Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi. Fiecare foaie o vom lasa maxim 10 minute sau chiar mai putin(depinde de cuptor) la foc mic. 

Asamblare:

Punem prima foaie pe un platou, adaugam un strat de crema, continuam cu a2a foaie si inca un strat de crema si terminam cu ultima foaie si inca un strat de crema.

Decoram cu napolitana sfaramata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dukan "Alba ca Zapada"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone şi fructul pasiunii